Výzkum - ubytování Airbnb, Couchsurfing
Tomáš Koplík napsal(a):Řekněte mi prosím, jak v dnešní době, kdy je omezen pohyb mezi okresy, konkrétně třeba tento týden je možné sesbírat velké množství dat s cílenou skupinou se zájmem o cestování? Rád se nechám poučit.[/citace][citace="Ahmad Masúd"]
On kdyby pan kaplík nezačal nové téma zcela nepravdivým tvrzením ( bohužel v dnešní době nemáme k získání respondentů jinou možnost) , tak by nejspíš i reakce na něj byly mírnější.
Osobním dotazováním. Řekl bych, že každý okres je dostatečně velký k tomu, abyste nějaká data získal. Netuším jak velký základní soubor si představujete, ale lidi žijí všude.
Ahmad Masúd napsal(a):Řekněte mi prosím, jak v dnešní době, kdy je omezen pohyb mezi okresy, konkrétně třeba tento týden je možné sesbírat velké množství dat s cílenou skupinou se zájmem o cestování? Rád se nechám poučit.[/citace][citace="Tomáš Koplík"]
[citace="Ahmad Masúd"]
On kdyby pan kaplík nezačal nové téma zcela nepravdivým tvrzením ( bohužel v dnešní době nemáme k získání respondentů jinou možnost) , tak by nejspíš i reakce na něj byly mírnější.
Osobním dotazováním. Řekl bych, že každý okres je dostatečně velký k tomu, abyste nějaká data získal. Netuším jak velký základní soubor si představujete, ale lidi žijí všude.
[/citace] Tohle nemyslíte vážně, momentálně neexistují žádné cestovatelské veletrhy ani nic podobného. Jak by data asi byly objektivní, kdyby dotazník vyplňovali lidé pouze z mého okolí. :D Jinými slovy Kačky Ostré " jsem úplný trotl a klaním se vám, nejmoudřejší stařešino". Už to s vámi nechci řešit, přeji hezký den.
Myslím to vážně. Jak myslíte, že probíhaly podobné výzkumy před nástupem internetu? Zkreslení tím, že data by byla jen z jednoho okresu by bylo zanedbatelné (nejspíš byste musel mít smůlu na nějaký hodně chudý okres). Ke zkreslení by došlo právě na tom veletrhu, já ovšem netuším co vlastně chcete zkoumat, čili klidně zůstaňte u internetu, ono je to pohodlné a navíc to tak už dělají skoro všichni (co ovšem vykoumají a k čemu jim to v životě bude, to netuším).
Ahmad Masúd napsal(a):K čemu vám v životě je, že už od včerejšího odpoledne řešíte dotazník kluka, který se jen snaží dodělat školu? :D Vy mi na jednu stranu pomáháte, to vlákno si určitě zobrazilo víc lidí ze zvědavosti, než kdybyste to nechal bez komentáře.Myslím to vážně. Jak myslíte, že probíhaly podobné výzkumy před nástupem internetu? Zkreslení tím, že data by byla jen z jednoho okresu by bylo zanedbatelné (nejspíš byste musel mít smůlu na nějaký hodně chudý okres). Ke zkreslení by došlo právě na tom veletrhu, já ovšem netuším co vlastně chcete zkoumat, čili klidně zůstaňte u internetu, ono je to pohodlné a navíc to tak už dělají skoro všichni (co ovšem vykoumají a k čemu jim to v životě bude, to netuším).
Tomáš Koplík napsal(a):K čemu vám v životě je, že už od včerejšího odpoledne řešíte dotazník kluka, který se jen snaží dodělat školu? :D Vy mi na jednu stranu pomáháte, to vlákno si určitě zobrazilo víc lidí ze zvědavosti, než kdybyste to nechal bez komentáře.[citace="Ahmad Masúd"]
Myslím to vážně. Jak myslíte, že probíhaly podobné výzkumy před nástupem internetu? Zkreslení tím, že data by byla jen z jednoho okresu by bylo zanedbatelné (nejspíš byste musel mít smůlu na nějaký hodně chudý okres). Ke zkreslení by došlo právě na tom veletrhu, já ovšem netuším co vlastně chcete zkoumat, čili klidně zůstaňte u internetu, ono je to pohodlné a navíc to tak už dělají skoro všichni (co ovšem vykoumají a k čemu jim to v životě bude, to netuším).
[/citace]
Tomáši, přesně tak. Můžete kolegům poděkovat, normálně bych se na to asi taky vyprdnul, ale negativní reklama je taky reklama a to na mě bere.
P.S.: Taky jsem vystudoval progresivistickou sračku, kde jsem se naučil perfektně anglicky, díky kvantům odborných článků, který jsem musel týdně přečíst. Díky tomu můžu dělat technika na institutu, kde je hlavním jazykem angličtina, kterou moji kamarádi z ČVUTu prostě neuměj ...
Ahmadovi bych rád připomněl, že to nejsou studenti, ale školství, které nutí mladé studenty psát práce, kde musí být něco jako "vlastní výzkum" (i když to s výzkumem nemá nic společného), místo aby se zaměřovali na psaní prací, které je donutí porozumět psanému textu a interpretovat ho (což je pro jakýkoliv obor, podle mě, důležitejší). Tomáš, ani já, ani nikdo jiný za to fakt nemůže ...
Tak se pojďme po sobě radši vozit po sobě do tématu o covidu a nechme mladýho kluka dopsat bakalářku ...
Tomáš Koplík napsal(a):K čemu vám v životě je, že už od včerejšího odpoledne řešíte dotazník kluka, který se jen snaží dodělat školu? :D Vy mi na jednu stranu pomáháte, to vlákno si určitě zobrazilo víc lidí ze zvědavosti, než kdybyste to nechal bez komentáře.[citace="Ahmad Masúd"]
[/citace]
Mě to baví.
Jakub S napsal(a):K čemu vám v životě je, že už od včerejšího odpoledne řešíte dotazník kluka, který se jen snaží dodělat školu? :D Vy mi na jednu stranu pomáháte, to vlákno si určitě zobrazilo víc lidí ze zvědavosti, než kdybyste to nechal bez komentáře.[/citace][citace="Tomáš Koplík"]
[citace="Ahmad Masúd"]
Tomáši, přesně tak. Můžete kolegům poděkovat, normálně bych se na to asi taky vyprdnul, ale negativní reklama je taky reklama a to na mě bere.
P.S.: Taky jsem vystudoval progresivistickou sračku, kde jsem se naučil perfektně anglicky, díky kvantům odborných článků, který jsem musel týdně přečíst. Díky tomu můžu dělat technika na institutu, kde je hlavním jazykem angličtina, kterou moji kamarádi z ČVUTu prostě neuměj ...
Ahmadovi bych rád připomněl, že to nejsou studenti, ale školství, které nutí mladé studenty psát práce, kde musí být něco jako "vlastní výzkum" (i když to s výzkumem nemá nic společného), místo aby se zaměřovali na psaní prací, které je donutí porozumět psanému textu a interpretovat ho (což je pro jakýkoliv obor, podle mě, důležitejší). Tomáš, ani já, ani nikdo jiný za to fakt nemůže ...
Tak se pojďme po sobě radši vozit po sobě do tématu o covidu a nechme mladýho kluka dopsat bakalářku ...
[/citace]
IMHO se dá i v mnoha humanitních oborech (historie, ale asi i ten cestovní ruch) dělat nějaký ten "výzkum". Že to školy nezadávají nebo studenti nechtějí je věc jiná. Navíc - a to si dovoluji vytknout před závorku - pro obhajobu bakalářky není požadovaný ani ten výzkum, ani přínos pro obor, čili tam maximálně hrozí horší ohodnocení.
Zdejsi nekonstruktivni kritiku nechapu. Za me vyplneno a vcelku to davalo smysl (nekde mi vadila moznost jen jedne odpovedi)
Vyplnene, vela stastia pri statniciach a hladani prace :)
Mimochodom, moja bakalarka bola tiez uplne zbytocna a moj titul bol jej jediny prinos.
Normálně bych to nevyplnil, ale ze ten hejt od místního Všeználka Všudybla, jehož příspěvky jsou z 90% jenom o cíleném pruzeni ostatních uživatelů, to tam máš.
Taky vyplněno... I když v tom zařazení cestovatel/backpacker... záleží jak kdy a hlavně jak s kým se cestuje. Každopádně za mně, couchsurfing nikdy, právě kvůli tomu soukromí, a airbnb snad nevědomky jednou, na Cozumelu přes booking, příště už nemusí být.. nikdo na místě, obtížná komunikace, klíče ve schránce na kód a poplatky za komunikaci... Hotel by byl jistější a za podobnou cenu. Sám za sebe klidně na lavičce nebo na pláži do rána, s drahou polovičkou *** a **** hotely.
Tak tohle vlákno bylo impulsem k tomu, abych se konečně zaregistroval (byť diskuse jsem sledoval už nějakou dobu) a napsal ti, že i za mě máš vyplněno.
Vše bylo skutečně rychlé, tak proč nepomoct, taky jsem před lety studoval (technický obor).
Trochu jsem váhal u volby typu ubytování, protože u mě se to více méně rovnoměrně dělí mezi hotely, apartmány, airbnb a kempy. Baví mě na tom ta různorodost, kdy každý způsob přináší něco jiného. Jediné, co určitě ne, je couchsurfing, to s radostí přenechám mladším.
Áčko napsal(a):Víte, že couchsurfing vlivem změny podmínek v minulém roce prakticky přestal existovat?
Máte pravdu, existuje i nadále s o dost menší uživatelskou základnou. Hlavní důvod je zpoplatnění CS a vliv covidu. Vím o tom :)
Tomáši myslím,že můžeš být spokojen. Jak už tady někdo napsal správně výše, negativní reklama je taky reklama a ve tvém případě se to hezky ukázalo. Počítám, že budeš mít násobne větší počet vyplněných dotazníku díky ní. A respekt, že jsi psychicky vydržel a nedal se odradit :)
Protoze v mych oblibenych vlaknech je celkem mrtvo a ze zvedavosti proc to tolik lidi tady vyplnilo i proc Ahmad dostava sodu mi to nedalo a taky jsem vyplnil ,nejak jsem ale cekal dalsi otazky ,,napr.kolik zemi jste nevstivili , jakou leteckou spolecnosti nejvic litate atd ,, celkem taky neni dobre koncipovana otazka kam se mam zaradit ,,litame silne nizkonakladove ,ale airbnb jsem nikdy nepouzil ,protoze proste nemam k tomu duveru a booking.com vyuzivame k naproste spokojenosti tak neni duvod a i tam jsme vicekrat treba objednali hostel a couchsurfing je trosku asi i o veku a soukromi
Prilis tedy smysl toho dotazniku nevidim ,pokdud to tedy vyslovene nema slouzit k reklame airbnb a couchsurfingu ta soda Ahmada mi prijde taky prehnana ale jsem na vlastni zvykly, tak myslim ze ani jemu to problem neudela ,,me to aspon potvrdilo, ze tady je prevaha mladych a stredniho veku a muj rocnik je spis uz vyjimka a proto ta odlisnost v nazorech, az na par vyjimek co neskacou s davem a jsou ochotni prijmout jiny nazor a nemuseji mit za kazdou cenu svou pravdu
mikir napsal(a):Protoze v mych oblibenych vlaknech je celkem mrtvo a ze zvedavosti proc to tolik lidi tady vyplnilo i proc Ahmad dostava sodu mi to nedalo a taky jsem vyplnil ,nejak jsem ale cekal dalsi otazky ,,napr.kolik zemi jste nevstivili , jakou leteckou spolecnosti nejvic litate atd ,, celkem taky neni dobre koncipovana otazka kam se mam zaradit ,,litame silne nizkonakladove ,ale airbnb jsem nikdy nepouzil ,protoze proste nemam k tomu duveru a booking.com vyuzivame k naproste spokojenosti tak neni duvod a i tam jsme vicekrat treba objednali hostel a couchsurfing je trosku asi i o veku a soukromi
Prilis tedy smysl toho dotazniku nevidim ,pokdud to tedy vyslovene nema slouzit k reklame airbnb a couchsurfingu ta soda Ahmada mi prijde taky prehnana ale jsem na vlastni zvykly, tak myslim ze ani jemu to problem neudela ,,me to aspon potvrdilo, ze tady je prevaha mladych a stredniho veku a muj rocnik je spis uz vyjimka a proto ta odlisnost v nazorech, az na par vyjimek co neskacou s davem a jsou ochotni prijmout jiny nazor a nemuseji mit za kazdou cenu svou pravdu
a z jakého důvodu to tu vypisuješ???
Protoze je natvrdly a na jeho bláboly už skoro nikdo nereaguje, tak je zkouší cpát opět i tam, kam nepatří. Jako malé dítě, kterého si nikdo nevšímá.Pro příště ideálně nereagovat, pokud už reagovat chceš, tak necitovat, ať ty hovadiny nemusí cist ti, co ho mají v ignoru. Každý i tak z kontextu pochopí na koho reagujes. Děkuji.
@emillsenill: je nutné opakovat celý příspěvek, když na něj bezprostředně odpovídáš? Dělá to tak naneštěstí víc lidí. Vlákno je pak zbytečně 2x tak dlouhé, jeho přehlednost poloviční...
Jiste, nikdo nereaguje jen eremi -)) a nejaky emill senill co se pridal pred dvema hodinama a neni to nikdo jiny, nez nekdo z tvrdeho jadra odpurcu proti me ,kdo nema ani tolik odvahy aby svuj nazor napsal pod svym nickem ,nebo cilena schvalnost, protoze bylo jasne ze se ozvu Hlavne ze podezirate Krakonose Padrina a dalsi ze zdvojuji nicky
Jste fakt trapni napisete tu dve stranky nazorove diskuze ale mikir nesmi projevit ani nazor k tematu a to jako proc ? Ze jsem se zastal Ahmada , nebo jsem urazil kastu odlisnym nazorem na mlade a starsi ,,,,pro dobrotu na zebrotu ,, kdybych tusil , ze se zase do me bezduvodne navezete ,tak ani ten dotaznik nevyplnuju a nic tu nepisu
Ale to jsou porad jedni a ti sami co si potrebuji lecit svoje ego ,eremi nesnese absolutne kdyz nekdo ma jiny nazor nez on a jen tak mezi nama Ahmada jste napadli, ale floodlanda ,co ma podobny nazor ne ?
Eremi myslis ze me ma hodne lidi v ignoru ? Pred casem tu byla uvaha zverejnit kdo koho ma v ignoru ,byl nazor ze by to delalo zlou krev ,nebo uz se to vyhodnotilo jako zbytecne ,,,mozna ze by nebylo
A eremi bud tak laskav a nelzi, jestli me prispevky povazujes za blabaoly tvoje vec ,stejne jako je kazdeho vec kdo si me dal do ignoru , ale vyjadruj se za sebe a neovlivnul jine Stejne me ti co me maji v ignoru ctou,,,a je tu plno tech ,co treba se mnou i nesouhlasi a maji jine nazory ale vetsina me cte, tak si nech to bezostysne lhani pro sebe a kam jako patrim ? Nebo me nazory Co si o sobe myslis ty inteligente Mas tu vic prava nez ja ? Ukazujes jen svou hloupost, nic vic Kazda slusnost a trpelivost ma sve meze ,,,,